söndag 25 december 2011

Alice (Uppdatering)

Nu känns det lite lite bättre här i Karlssonska huset. Alice fick komma hem från sjukhuset på Julafton med löfte till Doktorn att dricka massor så att hon inte skulle behöva komma tillbaka dit uttorkad igen. Hon lovade med stora ögon och verkade knappt fatta att vi fick åka hem.

Dom hittade ett kraftigt virus i hennes avföring, så det var på sätt och vis ett magsjukevirus i tarmarna som ställde till det för henne. Hennes kropp var redan ur fas med den där mystiska okända sjukdomen som dom ännu inte vet vad det är för något och med ett virus som toppade den så var det inte mycket som behövdes för att hennes kropp skulle lägga av. När hon kom in var hon kraftigt uttorkad och helt frånvarande. När vi åkte hem hade hon fortfarande inte ätit något men med dropp och dryck så var hon pratsam och drog den ena väskan själv till garaget. Skillnaden var markant. Som natt och dag.

Den bästa julklappen någonsin var att vi fick fira jul hemma som familj tillsammans, i vårt egna hem, vid vår egna gran... VI, tillsammans. Högsta vinsten på LOTTO kändes det som.

När vi var där så röntgade dom lungor och hjärna, dom kommer ev. boka in en till bukröntgen och sen så har vi en inbokad tid hos vår vanliga läkare den 19 Jan 2012. Det kommer tuffa på som innan, långsamt och stilla och frustrerande. Men det kommer i alla fall gå framåt.

Nu tycker dom att vi ska köra mjölkfri kost, så det gör vi. I Fyra veckor ska hon undvika mjölkprotein för att sedan göra vissa undersökningar och sen provocera kroppen med mjölk igen... Jag tror inte hon är mjölkallergiker. Men vi lyder. För varje sak de bockar av från listan med misstankar om vad det vara, ju närmare kommer de förhoppningsvis det rätta svaret.

Just nu njuter vi av julhelgen tillsammans. Alla iklädda pyjamas hela dagen :) Som det ska vara.
Inga större krav, bara ledigt. Och att få vara tillsammans.
<3

1 kommentar:

  1. Hej igen.
    Vad skönt att höra att er tjej är bättre!
    Oj vad jag har tänkt på er allihop.
    Det är inte lätt att hålla reda på alla barn och föräldrar i klassen men ibland så lyckas jag.
    Alice gick med Elvira (min dotter) på dagis.
    Men ser jag dig nån gång så ska jag hojta till.

    Det låter verkligen jobbigt att hon har nåt som de inte kan hitta.
    Värt att testa mjölkfritt kanske. Det är rätt så jobbigt med mjölkproteinfritt tycker jag, vi har gått igenom det här hemma också. Mjölkproteinet gömmer sig ju i allt möjligt under olika namn...

    Kram och lycka till!

    SvaraRadera