måndag 28 januari 2013

Det här med att få saker gjort

Mitt sista inlägg utlovar löften om mera bilder på ett julfint hem i adventstider... I lördags tog jag ner de sista julsakerna- julgardiner och adventsstjärnorna. Det verkar som om jag inte kommer hålla mitt löfte om bilder på ett ombonat hem redo för julens fridfulla firande :)

Nu är ny-sydda vita, sköra gardiner upphängda som släpper igenom det lilla ljus som denna årstiden har att erbjuda oss nordbor. Jag trivs bäst med vitt eller naturliga ljusa färger i mitt hem. Är det inte konstigt att vi när det är som mörkast och murrigast ska slänga upp mörka röda färger, djupa gröna färger och i julens tid och mörkaste vinter så stänger vi ute det lilla lilla ljus som solen har att ge oss. I stället lyser vi upp med lampor, ljusslingor och annat vackert för att ge våra hem det där mysiga och fina känslan i sig.

Var je år när jag byter från julgardiner till mina älskade ljusa, sköra och mer somriga gardiner så säger jag mig att "nästa jul ska vi ha en VIT jul här hemma. Gardiner, dukar- allt ska vara vitt!!" Än har det inte blivit så, men även i år säger jag detsamma. Vi får se i December hur det blir :)
Det hela handlar ju oftast om att ha råd att fixa fram jul-fint tyg som är vitt och orka sy nya gardiner av det.

Just nu njuter jag av ha det vårfint - redan i slutet på Januari.
Förra året då livet var kaos med stress, hjärnblödning, sjukdomar med sjukhusvistelser för både mig och Alice fram och tillbaka under våren så ska jag erkänna att mina julgardiner satt uppe ända till April. Då fyllde Alice år och svärmor bestämde sig för att det var dags för tomtegardinerna att komma ner!
I år så slipper min kära svärmor ta ner julen i mitt hem.
Känns skönt!


2 kommentarer:

  1. Man kan ha samma gardiner, Linda, och pynta med röda band till jul, gula (eller rent av lila) till påsk och andra färger (eller inga alls) resten av året. Så gjorde jag på den tiden jag hade gardiner. Nu har vi så små fönster att gardiner stjäl för mycket ljus, så nu kör vi med kuddar i sofforna och andra textilier istället :)
    Kram, Susanne

    SvaraRadera
  2. Så himla smart!!!
    Jag älskar mina vita, sköra som släpper in ljuset i hemmet... det får bli att spana på band till dem till december helt enkelt :) Tjohoooo!!

    SvaraRadera