torsdag 31 januari 2013

Aragon

Som de flesta numera vet så blev vi med hund den 16 Nov 2012. Jag har inte bloggat så mycket sedan dess (hrm- knappast innan heller) men jag tänkte bara göra en kort sammanfattning för jag är verkligen så lycklig över att denna del av vårt liv äntligen blev av och att det blev som det blev!

Vi har i ca 4 års tid planerat att vid tillfälle ta en valp på foder ifrån www.ramitadepalma.se - men det har inte varit rätt tillfälle, saker har hänt, det har fötts för lite tikar i den kullen hon ville ta en tik ifrån, det har helt enkelt blivit omständigheternas omständigheter kan man säga.
När jag sedan slänger iväg ett litet mail för att kolla läget då jag tycker att nu, nu borde det väl ändå kunna få till det, då visar det sig att hon, tillsammans med en annan kennel (www.aberlours.se) på G att importera en vuxen hanhund att användas till avel och att de behöver placera honom på foder hos någon  "- hur ställde du dig till att ta emot en vuxen hund istället för en valp?" frågar hon tillbaka...
Efter några minuters betänketid så ser jag direkt att fördelarna är fler än vad jag tyckte första sekunden så jag svarar ja- sen går det undan. Lite mer än en månad senare står vår hund i vår hall, mager och tanig och alldeles LJUVLIG!

Under dessa veckors väntan som blev så bollade vi runt med vilka namn vi gillade och under lång tid såg det ut som att han skulle heta Amigo, men efter en liten kort introduktion till fantasyvärldens jätte - Sagan om Ringen, så kom vi fram till att Aragon är ju ett finfint namn. Alla andra namn bara försvann och Aragon fick det bli.

Nu har han bott med oss 2,5 månad och ibland överväldigas jag verkligen över hur perfekt för oss han är. Han är lugn, han är gosig, han tål så mycket från Astrid att jag ibland undrar hur han står ut. Hade jag varit honom hade jag nog nafsat lite bestämt för att markera för länge sen! Men inte vår Aragon inte. Nej, han går undan om hon är för på... that's all.
Han är lekfull, busig, tillgiven, rolig... och han följer mig överallt som en- ja- som en hundvalp!
Han är 4 år gammal men rör sig som en liten valp när han skuttar och leker och är glad. Han är snabb som blixten och älskar att rusa omkring i trädgården och leva loppan. Han uppskattar bollar väldigt mycket och nu även lärt sig att lämna tillbaka den till mig efter att han jagat efter och hämtat den :)

Han har nosen i marken i stort sett hela tiden och luktar och luktar sig fram på våra promenader, han kan tvärnita och vända om som på en fem-öring om han får upp en intressant doft så det gäller att vara med ibland.

Han har noll koll på "vardagslydnad" men vi ska introducera det snart. Jag ska bara få tummen ur och kolla upp lite kurser mm. Sen är planen att börja träna spår när vi är tryggare med varandra. När jag VET att han lyssnar, lyder och kommer tillbaka i alla lägen...
Jag tror att det komma passa honom väldigt bra och jag har funderingar på att om han verkligen är bra på det kanske anmäla oss till att vara sådana där som hjälper til att spåra förvunna människor och skadat vilt vid bilolyckor mm.... får se....

I början av december så parades Aragon med Zoe som väntas föda sina valpar vilken sekund som helst just nu. I helgen parades han med Zilla som jag hoppas blir dräktig och föder sina om ca 8 veckor då :)
6 kullar skall tas ifrån honom, sedan blir han MIN på "riktigt"
Jag leker med tanken att fortsätta para honom- att "låna ut" honom till olika kennlar som är i behov av en fin hane <3 att="" avgifter="" det="" funkar="" h="" hur="" j="" jag="" l="" ller="" mig="" och="" om="" p="" r="" rimliga="" som="" ta.="" ter="" ttekul="" vad="">


Håll koll på både Ramitadepalma och Aberlours om ni vill se valparna när de kommer- men känner jag mig själv rätt så kommer jag länka till det när det väl händer!
Zoe är helt brun med stubb så jag är väldigt nyfiken på hur det blir där, Zilla är svart/vit men såg helt grå ut i det svarta nu när hon var kortklippt vilket jag gillade. Murrigt grå... very nice <3 p="">Aragons svarta skimrar ju också åt det grå hållet.... kan bli väääldigt intressant tror jag.
Zilla hade väldigt liten och späd kroppsbyggnad, även huvudet var väldigt smalt- jag gillar ju Aragons breda huvud så där får gärna hans gener ta överhanden  - men den hade båda två ögon att drunkna i - vilket bådat gott!!! :)

Är så nyfiken!!
Uppdatering om Zoes valpar kommer nog snart eftersom hon ska ha när som helst!
Kram

1 kommentar:

  1. Vad kul att det går så bra! Tycker helt klart ni ska testa viltspår/blodspår, det tyckte min lilla hund var jätteroligt. :) /Nina

    SvaraRadera