måndag 28 januari 2013

Min sjuka lilla tjej

Lilla Astrid åkte med sin pappa och sina syskon ner stugan i Emmaboda i fredags. Där nere hade det varit -21° c och våra små element som skulle hålla minusgraderna ifrån att frysa vår stuga hade inte räckt till. När Edward och barnen kommer fram så är det gott om minusgrader inne och allt vatten är fruset, toaletten med. Det tog flera flera timmar att komma över till andra sidan termometerns plusgrader och barnen låg under 5 täcken med ytterkläderna på och sov i 7°c medan Edward eldade för fullt!

Helgen blev inte vad de tänkt sig och som pricken över I.et så fick Astrid feber den natten. Dagen efter var tjock förkylning ett faktum och hon hostade så mycket slem att hon kräktes stackarn!
I går Söndag var hon piggare även om nätterna är extra tuffa med hög feber och mycket gråt, men ännu en gång blev det så mycket slem att hon kräktes och jag lider verkligen med min lilla tjej.
Natten till idag måndag var samma som de tidigare 2- hög hög feber med tillskott av ruskigt ont i snippan, så hon har nog början till UVI just nu. Hon har ju alltid bakterier i urinet, men inte alltid symptom. Jag antar att kölden utvecklade det hela till en UVI med symptom - skrutt!

Jag skulle behöva få tag på Oregano-olja. Jag har en länk någonstans i ett mail om vart jag hittar detta och på vilka sätt det är bra vid just urinvägsproblem...  Återkommer kanske och eventuellt med information om detta en annan gång. Inga löften, inget tvång... ingen press :)

Hon är så ljuvlig min lilla tjej, trots att hon är ynklig, snorig och väldigt gnällig.
Att vara sjuk är en speciell förmån när man är liten. man behöver liksom vara extra omhändertagen och älskad på sådana dagar. *mys i soffan* till exempel...


3 kommentarer:

 1. Stackars lilla goding! Men visst har man massa extra kärlek till sjuks barn <3
  Kramar till er!

  SvaraRadera
 2. Tips är att dricka tranbärsjuice fick vi av läkaren när vår dotter hade ont men det visade inget på provet. Hon drack det i ett par dagar och det gick över. Vår dotter är dock 9 år och kanske en liten skrutta inte skulle uppskatta smaken, tror den är lite syrlig. Värt att testa kanske i alla fall!
  /Siri

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, ja tranbärsjuice har vi testat. Hon har meddelat att hon "älskar inte den drickan!" men men, jag ser till att hon dricker mer vatten istället. Med åren så slinker nog även tranbärsjuice ner. Vi har börjat ge holistic pro-biotika speciellt framtagen för barn- får se om detta hjälper till att balansera upp bakteriefloran :)

  SvaraRadera