måndag 26 november 2012

Naturliga Hormoner

I går den 25 November var jag på en Hormonkurs i Växjö som hölls av Marianne Arnström. Hon är sambo med Kinesiologen som jag besökt och behandlats av.
Hon har under många många år forskat och läst på om våra hormoner och vad vi som kvinnor (ja, även män faktiskt) behöver för att må bättre- vilken slags balans som är optimal för våra kroppar.

Läkemedelsföretagen och läkarna har i åratal pumpat oss fulla med Östrogen. Jag och många av mina vänner "tål inte" denna behandling med p-piller, hormonbalansering mm. utan har fått klara oss med minipiller istället som har lägre doser av östrogen samt påverkar gulkroppen om jag fattade allt rätt.
Tyvärr är inget av dessa det som vår kropp behöver.
Vi behöver Progesteron - den NATURLIGA och nyttiga versionen, inte den syntetiska och farliga versionen. Med den naturliga kan många bli av med krämpor som värk, PMS, fibromyalgi, endometrios, infertilitet,, huvudvärk, migrän, trötthet - ja massa massa massa olika tillstånd!! Klart att jag med min kropp blev nyfiken och ville lära mig mer!!

Kursen är på ca 6 timmar och kostar 500 kr. Väl spenderade pengar om du frågar mig. Detta är en rejäl ögonöppnare! Marianne ska till våren ha kurser i bl. a. Västra Götaland och jag kommer peppa alla kvinnor jag känner till at gå på denna kurs. Jag tänker gå en till gång. Jag anser att detta är så viktig information att ta del av att det aldrig skadar att gå om kursen.
För att se om Marianne är i din stad till våren- kolla hennes hemsida här.
Hon ska vara i Borås och Ulricehamn vet jag- jag återkommer med pepptalk när det är dags :)

Jag slutade med mina minipiller efter mitt besök hos Kinesiologen i höstas. Nu efter 4-5 veckor har min ägglossning ännu inte kommit igång. Min kropp led av mkt pga östrogendominans i hormonhalterna. För att må som bäst ska vi kvinnor ha 300-500 ggr så mycket progesteron än östrogen i våra kroppar. Inte alls den bild vi kvinnor lever med idag!

Marianne Arnström och hennes Brian håller även kurser om mat, om mental balans mm för den som är intresserad. De håller till i Karlskrona och ja, jag har rest dit för mina besök hos honom. Det har det varit värt. Jag har blivit så hjälpt av de råd som han givit mig!

Under de senaste månaderna har även Edward och jag fått upp ögonen för allt skadligt omkring oss- ni har sett ni mig kollapsa i chock över alla farliga E-ämnen, eller hur jag delar länkar på Facebook om bra mat, dåliga effekter av Fluor mm. Marianne och Brian är av samma skola. VIlken lättnad det va att få träffa andra som också undviker parabener, krämer med gifter i, tvål, schampo och kroppsprodukter som går in genom huden och lagras i samt skadar våra kroppar... Likasinnade!! <3 p="p">
I somras beställde jag ekologiska schampon och balsam, fluorfri tandkräm, tvättlera mm.
Jag fördjupade mig i www.nopoo.se och tvättade håret med honung, bikarbonat, tvättlera mm
Jag intresserade mig för vad som skulle vara riskfritt och "rent" för min och familjens kroppar.
Mitt mål var att kunna klara sin kroppsvård på medel som jag lätt kunde ha hemma- naturliga produkter.

Jag har i över 15 år lidit av rosacea. Det är en hudåkomma. Igår fick jag höra att även denna åkomma kan försvinna när jag byter till det naturliga progestronet. Det är hormonell obalans som skapar denna hudåkomma! Sedan i somras/höstas har jag använt olja till att tvätta mig med, smörja mig med mm.
Mitt ansikte har hurrat av lycka- huden har blivit finare och klarare och jag har känt hur huden blivit jämnare i sina feta områden. Jag har inte alltid ett glanisgt fett ansikte utan ett matt, slätt ansikte... eller ja- tills jag slutade med mina p-piller :) NU är jag ett pizza-fejs igen. Jag ser fram emot att även detta löser sig när jag fått hem salvan med progesteronet.

Så till alla ni kvinnor där ute med massa dyra krämer och salvor och hormonell obalans och p-piller och PMS och andra problem... Håll utkik efter vårkurserna som Marianne håller här till våren. Jag kommer hålla er underrättade!!


1 kommentar:

  1. Hej Linda!
    Kul att läsa! Det var ju en riktig knuff att lyssna på Marianne. Jag har också gjort ett inlägg nu på min blogg om dagen! ;o)
    Vi får hjälpas åt att sprida kunskapen!
    Kram Anneli

    SvaraRadera