onsdag 10 oktober 2012

Uppdatering Voff-Voff

Nu är det bestämt, den 17 November kommer uppfödaren hit med vår hund!!!
Han landar i Sverige dagen innan och körs sedan till oss den 17onde.

Jag har fått reda att bonden bortanför oss har ett av de bättre hundfoderssorterna som sälj och görs i Sverige. Uppfödaren blev jätteglad över den möjligheten vi hade att handla direkt ifrån honom :)
Ingemars Foder. SÅ bra!

Jag kommer behöva införskaffa mat, matskålar, någon form av leksak och ett Flexi-koppel tills han kommer. Koppel och halsband får jag av uppfödaren. Jag är så nervös!!! Snart kommer han! Vår nya familjemedlem! Vi vet inte ens vad han heter, men något spanskt är det ju så klart :)
Så en tripp till Ullared skulle sitta bra nu.
*Längtar*




5 kommentarer:

  1. Ååååå grattis till vovven. va mycket roligt ni kommer att få!!! men snälla snälla....jag hoppas ni läst på eran hundläxa. jag blir så ledsen när folk skaffar hund och tror att det bara är roligt och gulligt!!!! ;-)
    Lycka till!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej mia,
    Ja visst är detta jättekul! Och ja, vi vet vad vi ger oss in på... en stor del till att vi skaffar hund är för mig och min dåliga hälsa, att jag ska tvingas ut och få igång blodomloppet flera ggr om dagen tillsammans med någon som jag kan ha kul med oavsett vilket humör jag (vi) är på :) Hunden som kommer till oss är inte en valp, utan är 3 år gammal och vi vet precis hur mkt jobb det är med att ha hund. Svägerskan har en hund av samma ras, från samma uppfödare, och vi är hundvakt rätt ofta åt ett grymt ettrig och livlig Jack Russel Terrier :D
    Detta är något vi pratat om och planerat i typ 3-4 år...

    SvaraRadera
  3. Låter himla bra det!!! :-)
    Har tyvärr folk i min närhet som trodde att det bara va myspys och gulligull med vovve och tänkte inte på det här med försäkring. Hunden råkade illa ut och kostnaden blev enorm....vilket hon inte hade råd med givetvis, för nån hundbuffert hade hon inte heller (väldigt oklokt). Hon valde att avliva hunden (då det va billigare) och sen efter en vecka hade hon köpt en ny valp. Jag va så arg så att jag kokade. Man MÅSTE ha försäkring och en buffert åt hunden....för det är inte gratis. Sen kan jag bli irriterad på folk som har noll koll på sina hundar där det inte finns nån lydnad eller hyffs i hunden alls (hundförarens fel). Lydnadsträning och att hunden vet vilken rangordning det är i familjen/flocken är viktigt. En lydig hund är en lycklig hund.
    Jag va ju länge hundrädd men har fått ett bra (hund)självförtroende samt att jag nu vet hur jag ska bete mig runt dessa fina djur. Att man måste gå ut i ur och skur gör en bara gott....för det är sååååååå skönt att gå långpromenad med vovve.
    Våran Nelson har varit väldigt lättlärd, men en sak som vi fortfarande kämpar med är att få honom att uppföra sig när vi kommer hem till andra...speciellt om det finns andra djur där. Vi har ju inte tagit kulorna på honom så det är väl därför. Men vi är lite skeptiska till att kastrera honom då hunden kan bli helt personlighetsförändrad....bli deppig och rädd.
    Vi har miljötränat honom från han va liten valp, så nyårsaftnar med smällare bryr han sig inte om alls, eller när det är för mycket folk. han är lite mörkrädd dock och kan ibland bli lite rädd för nån skugga när man går ute och rastar på kvällen.
    Men vi har väldigt mycket glädja av denna lilla krabat och det är ett nöje att få vara hans flockledare!! :-)
    Lycka till med eran nya familjemedlem, ni kommer att ha mycket kul!!!

    SvaraRadera
  4. Mia Rydell.
    jag läste din kommentar, skrattade gott.
    "Sen kan jag bli irriterad på folk som har noll koll på sina hundar där det inte finns nån lydnad eller hyfs (hyffs?) i hunden alls (hundförarens fel)."
    Jag antar att du är hundspecialist eller är du bara en glad/dålig amatör?
    Ser att du har bra (hund)självförtroende, men det är inte samma sak som att man är en bra hundtränare, eller en bra ägare.
    Lydnadsträning verkar ha misslyckats med tanke på din hund.
    Du har ingen koll på din hund.
    När hunden springer överallt även om matte/husse/barn ropar så bryr han sig.
    När du väl har hunden i koppel så drar hunden, lär hunden att gå fint i koppel (lydnadsträning), när någon kommer i närheten så skäller den och ska hoppa på den som kommer nära (Lydnadsträning), hunden är säkert lättlärd tyvärr kan man väl inte säga likadant om ägarna.
    "Att man måste gå ut i ur och skur gör en bara gott....för det är sååååååå skönt att gå långpromenad med vovve."
    Har man hund så handlar det inte bara om långpromenader, man ska också träna både hunden och ägaren till olika saker, gå fot, ligga ned, medan ägaren går ifrån en bit, när hela familjen följer med i promenaden, då kan man gömma sig och låta hunden att hitta dom, söka så att säga.
    Allt där hunden blir tvungen att använda hjärnan och även att hjärnan för ägaren måste användas!
    Såg också att din hund är "lite" mörkrädd?
    Det betyder att hunden inte litar på dig, att ägaren har misslyckats med det du säger "en lydig hund är en lycklig hund".
    Du säger att ni är flockledare för er hund?
    Återigen när man ser hund så har ni ingen kontroll.
    Vilken brukshundsklubb är ni anmälda till?
    Eller är det bara så att ni tycker att ni är så duktiga så ni behöver ingen träning?
    Som f.d. kennelägare, när man sålde en valp så ställde man krav att valpägaren bestämmer en brukshundsklubb och att man inte bara går en valpkurs utan man fortsätter med kurser då får man en " lydig hund är en lycklig hund" och en lycklig ägare!
    Nackdelen med er, att säga att ni har miljötränat Nelson från den var liten valp så missade ni en massa andra saker som ingår i miljöträning.
    "Självklart fortsätter en engagerad hundägare med en kontinuerlig miljöträning – precis som för oss människor så är ju hela hundlivet en skola!"
    Här får du en länk som kan hjälpa dig:
    http://www.hundsport.se/redaktionellt/artiklar_mapp/miljotrana_med_din_hund.html

    I lydnadsprov tävlar man med hunden i fyra olika klasser där svårigheterna ökar successivt. Den lägsta klassen består bl. a. av GRUNDLÄGGANDE MOMENT som att GÅ FOT, HOPP och PLATSLIGGNING.
    Här får du en länk om detta:
    http://www.hundsport.se/redaktionellt/lydnads_hundar_mapp/index_lydnadshundar.html

    "Våran Nelson har varit väldigt lättlärd, men en sak som vi fortfarande kämpar med är att få honom att uppföra sig när vi kommer hem till andra...speciellt om det finns andra djur där."
    Detta visar med det jag säger att ni har misslyckats med er s.k träning!
    Hur en hund ska uppföra sig är ägarens uppgift, inte att skylla på att ni inte har "tagit kulorna" så det är väl därför, nej det beror på dålig utbildning bara!
    Som sagt lycka till med eran familjemedlem, fast det är väl lite synd om "vovven!!

    SvaraRadera
  5. Denna anonyma kommentar dök upp här på min blogg och jag valde att låta den synas, mest för att det var ett påhopp som säkert ville besvaras från den som faktiskt blivit blivit omnämnd som dålig hundägare. Jag brukar undvika att låta negativa eller otrevliga kommentarer synas, men med denna är jag helt förbluffad. Detta är ju min blogg, där jag skriver om min nya familjemedlem som vi skulle få. Jag får tillrättavisningar och råd från en vän med starka åsikter om vad som gäller när man skaffar hund och nu i veckan 6-7 månader senare dyker kommentaren ovanför upp som är ett helt inlägg till min bekant som givit mig råd.
    Du som skrivit detta, som är anonym, varför använde du en okänd persons blogg till att kritisera en person som du tydligt känner till väl? varför inte bara ta upp detta på hennes egna blogg?
    Och varför skulle det vara synd om våran "vovve"
    Du avslutar hela kommentaren med ett lycka till och att det är väl synd om "vovven"
    Varför skulle det vara det?
    Hur vet du det?
    Tror du att pga att Mia läser min blogg och kommenterar på den att vi är exakt lika dana i vårt sätt att hantera våra djur? Eller är det för att jag skrev att han skaffades för att jag som är sjuk ska komma ut och röra på mig?

    Ja, denna kommentaren förbryllade mig mycket, men hur som helst- jag är överlycklig över min hund. Vi trivs toppenbra ihop. Han är lugn, underbar, lekfull, mysig, kärleksfull, busig och framför allt något av det bästa vi beslutat att göra. Han är en del av vår familj och vi har verkligen haft tur att få en placering av en vuxen hund där allt klaffar så bra med hur vi är. Jag älskar honom så mycket och är dagligen tacksam över att vi har honom <3
    Jag ser fram emot varje dag som vi har framför oss!!

    Och jo, anledningen till att jag använder barna-ordet "vovven" är för att jag har tre barn, den minsta fyllde precis 3 och vid tiden som vi fick reda på att vi skulle få honom så kallade hon honom för "vovven"

    Några mer frågor om detta?

    SvaraRadera