onsdag 14 oktober 2009

Heja Heja Louise Hallgren

Nu är det som så att valfrihet inte är något som man i Sverige kan välja... man ska passa in i en form, en mall som regeringen satt och bestämt och någon gång på 50 talet (?) så blev det inte fint att själv ta hand om sina barn hemma för man skulle vara en bättre och friare människa genom att arbeta och tjäna pengar (läs, betala in skatt)... den massiva barnkammaren alias dagis, numera känd som förskolan infördes och barn skulle massförvaras medans deras självföreverkligande mammor skulle infinna sig på jobb och strömma in pengar i skattekassan...

Idag lever vi i eftersvallningarna av detta korkade beslut, för det finns ingen medelväg i detta land- alla ska tycka och göra samma, för ett alternativ måste vara "fel" liksom.... Att båda alternativen kan vara rätt verkar ingen ens tycka det är värt att diskutera! Om de som vill vara hemma med sina barn och lägga sin energi på att uppfostra och att göra barnen till trygga medborgare så låt dom göra det- så som det var på 50 talet när mammorna kunde vara hemma - då man överlevde på en lön och hade det bra ändå. Och för alla dom som inte vill ta hand om sina barn, som inte har det som det faktiskt krävs för att orka och klara av detta hårda slitande jobb, låt dom få använda sig av dagis, dagmammor och andra barnomsorgsalternativ! Var för måste det vara svart eller vitt?? Varför kan man inte få välja???

EN känd svensk barn och familjepsykolog som SVT använder sig av i ett program (har ej sett det , men jag gillar Lousie Hallgren sedan tidigare) har nu uttalat sig om detta och blir genast hackad i småbitar över alla som ojjar sig över jämställdheten och hur feeeel hon tycker som vill låsa kvinnor till hemmet... Men om man frivilligt gå in i sitt "hem" och vårdar sina barn... är man fastlåst/fastkedjad då? Lousie har sagt att man kanske kan ta ett banklån under de 2-4 första åren av barnets liv för att kunna vara hemma om man inte klarar av det annars.... HYVLAD blir hon för detta... OK, vilken bank skulle ge ett sånt lån?? Lite orealistiskt är ju kommentaren MEN grunden till allt är att hon vill att barnen ska få vara hemma längre än tills de är knappa 12 månader gamla...

Hurra hurra för SVT och Louise Hallgren som talar de förbjudna orden !!!!

En liten länk till kort kommentar ang detta finns här

3 kommentarer:

  1. Håller med dig, hurra för SVT och Louise Hallgren!!!
    Kram
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Jag jobbar halvtid för att ha tid med min son,han är ju 12 år,men många tycker att jag borde ha " ett riktigt jobb" när jag frågar hur de hinner jobba heltid och ändå ta hand om man och barn och hus,då svarar de att det hinner man inte, men att så är ju livet,bara att acceptera.
    Men jag accepterar inte att ha det så, jag vill att pojken ska komma i första hand, tids nog flyttar han hemifrån och då kan jag jobba mer.

    SvaraRadera
  3. Bra Samara, man ska inte bara acceptera saker man känner och vet att de är fel för ens familj... Jag gillar ditt tänk. Har du hört talas om haro.se någon gång? Kolla deras hemsida så får du se att det finns många likasinnade :)

    SvaraRadera